A tápióka gyöngye.
1000 g-os tápiókagyöngy; BiOrganik termék puding készítéshez.
Elkészítése: a gyöngyöket vízbe vagy növényi tejbe (pl. Sojade szójaital) kell áztatni kb 5-10 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Összetevők: tápiókakeményítő. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1516 kJ/356 Kcal, zsír: 0,1 g -amelyből telített zsírsavak: 0,03 g, szénhidrát: 88,4 g -amelyből cukor: 0 g, fehérje: 0,56 g, só: 0,03 g. Száraz, hűvös helyen tartandó! Származási ország: Thaiföld. Gluténmentes.