Búzafű

Általánosan javallt: méregtelenítésre, emésztőszervi betegségekre, húgyúti fertőzésekre, gyulladások csökkentésére. A búzafű méregtelenít és növeli az energiaszintünket. Tökéletes fehérjeforrás megfelelő arányban tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Az egyik leggazdagabb A-vitamin forrás. Lúgosító hatású, kimagasló magnézium és kalciumtartalommal. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B-vitaminokban. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani.

Magas klorofill tartalmának köszönhetően segít a vérszegénységen, javítja a vérkeringést, a sejtek és szövetek oxigénellátását. Jelentős a B-17 (laetrile) tartalma, a megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.

De valójában mi is a B-17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950-ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B-17-es számmal látott el, és elnevezte "Laetrile"-nak. Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort.

Nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban. A búzafű nagyon gazdag klorofillban. A klorofill pedig enyhíti, esetleg megszünteti az emésztőszervi vagy húgyúti rendellenességek miatt keletkező kellemetlen testszagot, illetve a vizelet és a széklet szagát.

Gyorsítja a sebek, sérülések és fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódását. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Erősíti az immunrendszer működését. Radioaktív sugárszennyezés esetén is segíthet a fogyasztása.

A szakirodalom beszámolói szerint a klorofill tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazása hasznos lehet a középfül fertőzései és gyulladása, a cukorbetegségből adódó lábszárfekély, különböző fertőző, gyulladásos bőrbetegségek (impetigo), hüvelygyulladás (vaginitis) és a méhnyak fertőzései esetén.