A zöldet meg kell enni!
Méregtelenít, erős antioxidáns és erősíti az immunrendszert - a növények színéért felelős klorofill az ember számára is hasznos.
A zöld növények színét egy klorofill nevű anyag adja, ami egyben magába szívja a napfény energiáját, lényegében a növények táplálkozását segíti. Ha őket kérdeznénk, nyilván utóbbit jóval lényegesebbnek tartanánk, ám számunkra a zöld szín fontos: a zöld növények logikusan nagy mennyiségben tartalmaznak az emberi szervezet számára is nagyon hasznos klorofillt.
Olyannyira, hogy bár vitaminnak nem számít, mégis a ma már széles körben elfogadott nézet szerint az optimális táplálkozás szerves része. Segíti a bőr regenerációját, a sérülések, fekélyek gyógyulását, erőteljesen támogatja a szervezete méregtelenítését. Erősíti az immunrendszert csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A klorofill molekulája csaknem azonos az emberi vér hemoglobinjával, a különbség mindössze annyi, hogy míg előző középső atomja magnézium, utóbbié a vas. Nem egyenesen ezért, de a klorofill előmozdítja a vörösvértestek képződését, és oxigénnel dúsítja a vért. Antioxidáns hatása mellett ezzel segít rákos megbetegedések esetén, hiszen a rákos sejtek nem bírják az oxigéndús környezetet. Tágítja a véredényeket, amivel hozzájárul a vérnyomás szabályozásához, a szív- és érrendszeri betegségek elkerüléséhez.