Antioxidáns és immunerő egy magban!

A grapefruit az a gyümölcs, amelynek a magjából készült kivonat táplálék-kiegészítőként igen sokra képes. Az eredeti, Grape Vital grapefruitmag-kivonat nem más, mint - ahogy a neve is mutatja - a gyümölcs magjából sajtolt, száz százalékosan természetes összetevőket tartalmazó anyag. Csabai Zsolt fejlesztette és szabadalmaztatta 1986-ban, Magyarországra 1990-ben hozta be.

Vírusok, gombák, baktériumok okozta fertőzésekkel szemben véd, erősen antioxidáns, lassítja az öregedést, antidepresszáns hatású és csökkenti az allergiára való hajlamot.

Kezdjük az elején. Ma már tudvalevő, hogy testünkben milliónyi kémiai folyamat játszódik le, amelyek egyensúlya életmódunkból és a környezeti terhelésből adódóan könnyen felborul. Sejtjeink egy része például szabadgyököket termel, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe jutott kórokozókat. Optimális esetben védelmi rendszerünk képes semlegesíteni a saját magunk által termelt szabadgyököket, ám ha túl sok van belőlük, az egyensúly felborul. Ilyenkor pusztításuk már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem az ép sejteket is.

A környezeti ártalmaknak "köszönhetően" testünkben a kelleténél több szabadgyök gyűlik fel, amelyek semlegesítésére már segítségre van szükség. És itt száll harcba a grapefruitmag-kivonat, ami helyreállítja a szervezet biokémiáját. Az immunrendszer erősítésének is fontos eszköze, hiszen nagy részben elpusztítja a kórokozókat, ezzel részben tehermentesíti a szervezetet. Emellett segíti a szervezet védekező rendszerének munkáját, gyorsan enyhíti a megfázás és az influenza panaszait.