A kesudió telítetlen zsírsavakban és fehérjében gazdag, támogatva az egészséges táplálkozást.
Kalifa kesudió 100g leírása
A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, ß-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk. Külön is kiemelnénk magas kalciumtartalmát, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. A kesudió ezen kívül tele vannak antioxidáns hatású E-vitaminnal is. Az E-vitamin késlelteti a sejtek öregedését és a szabad gyököktől is véd. Túlnyomórészben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
Kesudióbél - A szívbarát dió
A kesudióbél nem csupán ízletes, hanem a szív egészségére is jótékony hatással van. Fogyasztása segíthet a szívbetegségek megelőzésében, így érdemes beépíteni az étrendünkbe.
A kesudióbél gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek segítik a koleszterinszint szabályozását. Ezen kívül antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek védik a szív- és érrendszert a káros hatásoktól. A benne található magnézium és kálium hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához, így a kesudióbél rendszeres fogyasztása segíthet a szív egészségének megőrzésében. Ezen kívül a kesudióbél jó fehérjeforrás, ami fontos a sejtek regenerálódásához.
A kesudióbél sokféleképpen felhasználható: önálló snackként, salátákban, joghurtban vagy smoothie-kban is kiváló. A változatos étrend részeként bátran beilleszthetjük, hiszen nemcsak tápláló, hanem ízletes is. A kesudióbél így nemcsak a szív egészségére, hanem az ízlelőbimbóinkra is jótékony hatással van.





