Ezért szeresse a sárgabarackot

A sárgabarack számos jótékony élettani hatással bír, és bár szezonja nem tart sokáig, aszalva, lekvárként vagy táplálékkiegészítők formájában egész évben segítségünkre lehet.

Már két-három szem barackkal fedezhetjük szervezetünk napi A- és C-vitaminszükségletét. A C-vitamin immunerősítő, antioxidáns és egyéb jótékony tulajdonságait nem kell bemutatni. Az A-vitamin segít szemünk egészségének megőrzésében, hátráltatja az időskori látásromlást.

Serkenti a máj méregtelenítő munkáját, védi az ereket és segít a rák megelőzésében. A gyümölcs gazdag ásványi anyagokban, elsősorban folsavval, kénnel, kalciummal, foszforral és káliummal látja el az embert.

A húsából vagy héjából készült pakolás késlelteti a bőr öregedését, felveszi a harcot a pattanások ellen, hidratálja és méregteleníti a bőrt. Ez a bőrápoló hatás akkor is érvényesül, ha nem a bőrünkre tesszük, hanem elfogyasztjuk a gyümölcsöt. A magjából kivont olajat kozmetikumok alapanyagához és arcmasszázshoz is felhasználják. De a barackmag ennél sokkal többet tud.

A hidegen sajtolt olaj A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként tartalmaz. Fontos szerepe lehet a csontok és a szövetek újjáépítésében, növeli a sejtek energiáját. Vízhajtó és méregtelenítő hatású, segít leküzdeni a fertőzéseket. Képes mérsékelni az asztmás panaszokat és fokozza a vérképzést.