Keresse a macát, egészséges
Egy zöldségről van szó, amelynek gyökerét használhatjuk fel szárítva és porrá őrölve. Számos előnyös élettani hatással bír.
A maca a brokkoli és a karfiol rokona, szárított és őrölt gyökerének íze kissé édeskés, dióra hajazó. Épp ezért észrevétlenül keverhetjük zabkásába, sütemények tésztájába, turmixokba vagy akár pudingokba. És miért éri meg keverni? Mert bőségesen el van látva:
- C-vitaminnal,
- vassal,
- rézzel és
- antioxidánsokkal.
Rendszeres fogyasztása emellett mind férfiaknál, mind nőknél növeli a libidót, vagyis akinek gondja van a nemi vágy gerjedésével, érdemes kipróbálnia a macát - hívja fel a figyelmet a Házipatika.hu.
Férfiak esetén növeli a termékenységet. Ebben ugye a spermiumok mennyisége és minősége a döntő, egyes kutatások pedig azt bizonyítják, a maca rendszeres fogyasztása már négy hónap után növeli a hímivarsejtek számát és mozgékonyságát. Nők számára segít enyhíteni a menopauza során fellépő kellemetlen tüneteket, mint a hüvelyszárazság, hőhullámok, ingerlékenység, alvásproblémák.
Végül, de nem utolsó sorban a maca flavonoidtartalmának köszönhetően segít kiegyensúlyozni a hormonháztartást, hatástalanítani a szervezetben fennálló gyulladásos folyamatokat, és növeli a sportteljesítményt is.