A hagyományos fahéjjal szemben a kumarin tartalma elenyésző, így nagyobb mennyiségben is fogyasztható.
A ceyloni vagy igazi fahéj Sri Lankáról származik. A Cinnamomum verum fa belső kérgéből állítják elő. A fahéj erős illatú fűszer, a főzés és forralás során nem veszít az aromájából. Jól használható gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél, almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője.

A fahéj konyhai felhasználása: Jól használható gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél, almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője. Néhány sültnek is kiváló fűszere lehet.

Rendkívül erős illatú fűszer, a főzés és forralás során nem veszít az aromájából. A fahéj túlzott mértékű fogyasztása azonban kerülendő, ugyanis az összetevői közül az eugenol és a kumarin irritálhatják a gyomor és a belek nyálkahártyáját.
Bulkshop termékek »