Az eritrit vagy eritritol tulajdonságai kiválóak, egészséges alternatívát jelentnek a répacukor kiváltására. Ugyanúgy használhatjuk süteményeink, desszertjeink, lekvárjaink, de akár a reggeli kávénk, teánk édesítéséhez is.

Multicomm eritrit 500g leírása

Szacharóz pótlására is használják, nem csak édesítőszerként, hanem összetevőként az alacsony fűtőértékű és cukortartalmú termékekben is.

Az eritritol az úgynevezett cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. A legismertebb cukoralkoholok közé tartozik például a xylitol, a szorbitol és a maltitol is, hogy csak néhányat említsünk közülük. Ám az eritrit mintha sok mindenben eltérne a többi cukoralkoholtól:

Sokkal kevesebb benne a kalória.
Nem emeli meg a vércukor- és az inzulinszintet
Nem táplálja a szájüregben élő baktériumokat.
Összehasonlításképpen: a normál asztali cukor grammja 4 kalóriát tartalmaz, a xilitol 2,4-et az eritritol pedig mindössze 0,24-et.

Az emberi test nem rendelkezik az eritritol lebontásához szükséges enzimmel. Miután elfogyasztottuk, bekerül a véráramba, majd a vizelettel együtt kiürül a szervezetből.

A eritritol kalóriatartalma mindössze 6%-a a cukorénak, az édesítő hatása viszont annak kb. 70%-a.

Az eritritol kalória tartalma: 100g-ban 0kcal.

Az eritritol glikémiás indexe: alacsony..

Eritritol - a cukorhelyettesítő

Az eritritol egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, amely a cukor egészséges alternatívája. Ideális választás azok számára, akik szeretnék csökkenteni a cukorbevitelt anélkül, hogy az ízekből lemondanának. Az eritritol édesítőereje jelentős, ugyanakkor kalóriatartalma elenyésző.

Ez az édesítőszer a cukoralkoholok csoportjába tartozik, és természetes módon megtalálható bizonyos gyümölcsökben, például a szőlőben és a körtében. A gyártási folyamat során a szőlőcukorból készül, amely fermentálási folyamaton megy keresztül. Az eritritol emésztése során a szervezet nem használja fel, így szinte teljesen kiürül a testből, ami segít a vércukorszint stabilizálásában.
Az eritritol rendkívül sokoldalúan felhasználható: tökéletes édesítője lehet italoknak, süteményeknek és egyéb ételeknek is. Hő hatására megőrzi édesítőerejét, így sütéskor is bátran alkalmazható. Az eritritollal édesített ételek nemcsak ízletesek, hanem segítenek a tudatos táplálkozásban is, így ideális választás a modern étrendhez.

Címkék:

eritritolmulticomm