Egy forró, érzéki fűszer! Gyulladás- és fertőzéscsökkentő hatású antioxidáns, támogatja a súlykontrollt és segíti az emésztést.
Bio fahéjporunk a cinnamomum zeylanicum botanikai fajta. A babérfa kéregéből származik. Ez a fahéjfajta ceyloni avagy valódi fahéj néven ismert, ami a kiváló minőségére utal. A fahéjpor a szájban megolvad, meleg ízű, édes, fűszeres aromájú. Tökéletes kiegészítés a sütéshez vagy a főzés összetettségének és mélységének kialakításához.
Már az ókorban jól ismerték és rendkívül keresett volt, Indiából és Ceylonról több mint 2000 éve exportálják. Európába 18. század óta hatalmas mennyiségben szállítják, így egykori rendkívül magas ára ma már mindenki számára elérhetővé szelídült. Erős antioxidáns, támogathatja a súlykontrollt, segítheti a jó emésztést, javíthatja a a libidót, táplálja a bőrt és hatásos lehet gyulladások, illetve gombás fertőzések kezelésében.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5 g, 1 adag naponta vagy ízesítésre ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio fahéj (cinnamomum zeylanicum / verum).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 887 kJ/212 kcal, zsír: 0,3 g -amelyből telített zsírsav: 0,2 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 0,0 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 0,0 g, szénhidrát: 18,9 g -amelyből cukor: 0,0 g, rost: 61,5 g, fehérje (protein): 3,7 g, só: 0,2 g.