Fermentált rizsből és 30% szójababból készült inaka vagy házi stílusú miso, szintén egy vörös miso fajta, amelyet Japánban vidéken használnak leggyakrabban.

400 g-os miso paszta; Hikari Miso termék japán ételek készítéséhez.

Összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű készítmény. Legalább 1 évig erjesztik, innen a sötét színe, ill. koncentráltabb sós íze (minél tovább erjesztik, annál sósabb lesz).

Sötét vörösesbarna. Sós, fanyar és pikáns, de lágyabban, mint egy vörös miso. Kiemelkedő umami íz jellemzi. Mivel nem darálják le teljesen, állaga szemcsésebb, darabosabb, mint általában a többi miso-é.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra. Mint minden vörös misonak, relatív alacsony a szénhidráttartalma, és magas a sótartalma.

Hikari Miso termékek »

Címkék:

miso