A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Magas rosttartalma és tisztító hatásának köszönhetően remekül illeszthető fogyokúrás étrendbe. A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Felhasználása: Csíráztatásra, de megfőzve is fogyasztható. Főzés előtt érdemes 8-12 órát áztatni. A főzési ideje kb 45 perc, mialatt puhára fő.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1146 kJ / 274 kcal
Zsír: 1,2 g
amelyből telített zsírsavak: 0,27 g
Szénhidrát: 41,5 g
amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 23,1 g
Só: 0,9 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Összetevők: mungóbab*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
(A fotó csak illusztráció!)