Hamvas, érett muskotályos szilvából készítettem ezt magas gyümölcstartalmú dzsemet.
312 ml-es szilvadzsem; Kaldeneker termék édességek, palacsinták készítéséhez.
Fűszerezéséhez egyik kedvenc fűszeremet, a fahéjat használtam. Kevés cukor felhasználásával készült. Készült: szilva, cukor, fahéj, citromsav és almapektin felhasználásával.
Felhasználása: hasonlóan használjuk, mint más dzsemeket, fagyira kanalazva, palacsintába töltve, fánkhoz, vagy nudlihoz fogyasszuk.
Gyümölcstartalma: 80%.
Átlagos tápérték 100 g/100 ml termékben: Energia: 436,6 kJ/104,2 kcal, zsír: 0,23 g -amelyből telített zsírsavak: 0,02 g, szénhidrát: 26,52 g -amelyből cukrok: 25,14 g, rost: 1,2 g, fehérje: 0,58 g, só: 0 g.
Tartósítószert, aromát és színezéket nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év. Csak felbontás után kell hűtőben tárolni, ott egy-két hétig eltartható.
Származási hely: Magyarország.
Űrtartalma: 312 ml.