Az isteni szíverősítő. Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A perui kakaópor agas antioxidáns tartalma révén természetes sejtvédő hatású, ezért segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumforrásként nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez, illetve hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban, elismerten az egészséges szívműködést segítő szupertáplálék, emellett csökkentheti a stroke kockázatát.
Tömege 50%-át három féle zsír alkotja, amelyek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint a sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz, mint például a triptofán és az argine. A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Gyártási folyamat: a nyers kakaóbab szárítása → tisztítás és válogatás → pörkölés → rostálás → őrlés → finomítás → sterilizálás → szűrés → préselés → törés → porítás és szűrés → csomagolás.
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 10-15 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao).
Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 1533 kJ/366 kcal, zsír: 11,0 g -amelyből telített zsírsav: 6,5 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 3,6 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 0,5 g, szénhidrát: 26,8 g -amelyből cukor: 0,9 g, rost: 24,3 g, fehérje (protein): 28,0 g, só: 0,0 g, foszfor: 778,0 mg, magnézium: 572,0 mg, vas: 9,3 mg, réz: 4,1 mg, mangán: 5,3 mg.