A Szafi Free zabdara-zabgríz segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes túrógombócot, grízgaluskát, tejbegrízt, keksztekercset.
500 g-os zabdara (zabgríz); Szafi Free termék grízgaluska, tejbegríz, keksztekercs készítéséhez.
Összetevők: zabdara. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Túrógombóchoz hasonlító (ízében és állagában) Vegán zabgombóc (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes):
Hozzávalók (8 db gombóchoz): 70 g Szafi Reform süteményliszt, 80 g Szafi Free gluténmentes zabdara-zabgríz, 20 g Szafi Reform eritrit, 1 kis csipet (0,5 g) Szafi Reform himalaya só, 6 g bio citromhéj (1 nagy citrom héja), 20 g frissen facsart citromlé, késhegynyi vanília őrlemény vagy 3 kupak (5 g) vanília aroma, 160 g víz.
Forgatáshoz: pirított zsemlemorzsa.
Gombóc elkészítése: rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre. Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek az összetevők). Ha kihűlt 1 órára rakjuk hűtőbe.
Kiszerelés: 500 g.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1545 kJ/366 kcal, zsír: 6,2 g -amelyből telített zsírsavak: 1,0 g, szénhidrát: 60,5 g -amelyből cukrok: 1,2 g, rost: 9,7 g, fehérje: 12,3 g, só: 0,02 g.