A csicseriborsóliszt élelmi rostokban és magas fehérjetartalmú, egészséges lisztféle. Magas szénhidrát- és fehérjetartalma maitt a vegetáriánus étrend egyik kedvelt alapanyaga.
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövény, leginkább az indiai, az arab és a mediterrán konyhákban használják. Nagyon egészséges hüvelyes, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, emellett magas szénhidrát és fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrend fontos alapanyaga. A csicseriborsóból készült liszt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Süthetünk belőle kenyeret, süteményeket, kekszeket, de szószok sűrítésére is kiválóan alkalmazható.

Összetevők: csicseriborsó

Allergének a termékben: glutént is felhasználó üzemben csomagolva

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1448 kJ (343 kcal)
Zsír: 6,2 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 48,7 g
amelyből cukrok: 5 g
Fehérje: 19,2 g
Só: 0,007 g
Felhasználási javaslat: Felhasználható leves, krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez petrezselyem, paprika, borsikafű, majoranna, szójaszósz ajánlott.

Tárolás: száraz, hűvös helyen
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü