Teljes kiőrlésű bio hajdinalisz. Más lisztekkel keverve kiválóan alkalmas kenyérfélékhez, pékárukhoz, süteményekhez, illetve használhatjuk ételek sűrítésére is.
500 g-os hajdinaliszt; Bauckhof termék kenyerek, pékáruk készítéséhez.
Összetevők: hajdinaliszt*. *= ellenőrzött biogazdálkodásból.
Elkészítési javaslat:
Gyümölcsös-mogyorós hajdina muffin recept: 1 tojás, 100 ml olaj (pl. napraforgó), 250 g joghurt, 150 g kukoricakeményítő, 110 g hajdinaliszt, 3 tk. sütőpor, fél tk. fahéj, 60 g vagdalt mogyoró, 180 g cukor, 1 cs. bourbon vaníliás cukor, 100 g fagyasztott málna (vagy áfonya, vagy bogyós keverék). A tojást, olajat és joghurtot fakanállal elkeverjük. A száraz összetevőket elvegyítjük és a tojásos keverékhez adagoljuk. Majd óvatosan hozzákeverjük a fagyasztott gyümölcsöt. A tésztát formákba osztjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Tápérték 100 g termékben: 1486 kJ/351 kcal, zsír: 3 g -ebből telített zsírsavak: 0,7 g, szénhidrát: 66,2 g -ebből cukor: 0,9 g, élelmi rostok: 2,9 g, fehérje: 13,4 g, só: <0,01 g.
Száraz, hűvös helyen tárolandó, minőségét megőrzi: nap/hó/év lásd a csomagon.
Származási hely: Németország.