Csökkentett szénhidráttartalmú lángos készítéséhez használható.
500 g-os burgonyás lángospor; Dia-Wellness termék lángos készítéséhez.
Egyszerű recept, csökkentett szénhidráttartalom, élelmi rostban gazdag. Kivül ropogós, belül puha, laza tésztaállag. Használata: 500 g Dia-Wellness burgonyás lángos por, 4 dl tej, 2 dkg élesztő. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Az összetevőket tésztává dagasztjuk majd kb 30-35 °C-on 30 percig kelesztjük. Ezt követően a tésztából nagyjából 15 dkg-os darabokat szaggatunk ki (tetejüket megkenhetjük kevés olajjal), letakarjuk konyharuhával majd további 30 percig kelesztjük még. A megkelt tésztadarabokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lángos készíthető. Sütés után a lángosokat sóval, tejföllel, fokhagymával ízesíthetjük.
Összetevők: búzaliszt, csökkentett szénhidráttartalmú liszt (búza-fehérje, élelmi rost, kölesliszt, növényi zsír (pálma), burgonya-fehérje, resistens keményítő, búzakorpa, ördögnyelv kivonat, liszt-kezelőszer: aszkorbinsav, enzimek), burgonyapehely (6,5%), zsíros tejpor, só, emulgeálószer: E481.
Allergén információ: glutén.
Tápanyagok 100 g termékben: Energia: 621 kJ/148 Kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 78,9 g -amelyből cukrok: 0,04 g -amelyből poliolok: 75,8 g, rost: 20 g, fehérje: 0 g, só: 0,02 g.