250 g-os szőlőmag őrlemény; Csuta termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 771 kJ/187 Kcal, zsír: 5 g -amelyből telített zsírsav: 1 g, szénhidrát: 6 g, fehérje: 12 g.
A szőlőmaglisztet vegyszermentesen nyerik ki a szőlőmagból és sokoldalúan felhasználható. A szőlőmagokból kisajtolják az olajat és a megmaradt masszát finom szemcsés lisztté őrlik, ami tökéletesen illik a korszerű étrendbe. Jelentős mennyiségű a polifenol tartalma, ezáltal védhet az érrendszeri betegségektől, és a szabadgyökök káros hatásaitól. Jó hatással van visszértágulatra és az érszűkületre. Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását. Hozzájárulhat a szembetegségek megelőzéséhez, és a leggyakoribb időskori szembetegségekre - a szürke hályog ellen és a sárgafolt betegségre - is jó hatással van. Enyhíti az allergiás tüneteket is. Antioxidáns, és lúgosító hatású. A szőlőmagliszt további hasznos összetevői, a bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, réz, molibdén, mangán a polifenolokkal együttműködve védik az idegrendszert is. A szőlőmaglisztet leggyakrabban joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve fogyasztják, kenyérlisztbe is keverhető. Az íze semleges, ezért szinte bármibe tehetjük.