60 g-os foszfátmentes paleo sütőpor; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Átlagos tápérték 100 g keverékben: Energia: 481 kJ/117 Kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 29 g -amelyből cukor: 0 g, fehérje: 0,1 g, só: 0 g, rost: 0 g.
Összetevők: savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő.
Paleolit éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor 60 g. Foszfátmentes, természetes borkősavat tartalmazó sütőpor, tápióka keményítővel készítve. Egy csomag átlag 15-20 sütésre elegendő mennyiség, ezért gazdaságos a felhasználása. Jól helyettesíti a hagyományos sütőport a sütések során. Alacsony szénhidrát tartalom (40 g alatt) Alacsony zsírtartalom. A természetes borkősavat tartalmazó sütőpor nem tartalmaz foszfátokat, amelyek a szervezetünkre kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak (pl. Kivonják A-vitaminokat, ásványi anyagokat) és kukoricakeményítőt sem használtunk. Kiadósabb a felhasználása, kevesebb is elegendő a megszokott sütőporhoz képest, hiszen csak annyi tápióka keményítőt adtunk hozzá, mely az aktív hatóanyagokat egyenletesen elegyíti. A paleolit éléskamra sütőpor gondosan összeállított arányainak köszönhetően nincs szúrós szódabikarbóna íze, a vele készült sós vagy édes pékáruból nem érződik ki az íze. Felhasználási javaslat: tápióka keményítővel és természtes borkósavval készült sütőpor. Mely alkalmas mindenféle liszt térfogatának növelésére. Javasolt mennyiség: 100 g paleo liszthez egy csapott mokkáskanál sütőpor adagolása (kb. 2-3 g) A sütőport 1 evőkanál citromlével érdemes kipezsegtetni. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.