Készítményünk egyedi technológiára épülő vákuumszárítással készül, instant por formában kerül forgalomba.
250 g-os gyümölcspor ; Okos Kata termék a jó immunrendszerért.
A speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, az illat és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában. Termékeink tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készülnek. Felhasználás: 2 evőkanál port oldjon 2 dl szénsav mentes vízben. Naponta egy alkalommal fogyasztandó.
Száraz helyen, zárt dobozban tárolandó 25 C fok alatt. Összetétel: 60 % feketeribizli por, 40 % cékla por, C-vitamin (340 mg /100g), vas (55 mg/100g). A vas részt vesz a gyermekek szellemi képességének fejlesztésében. A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermekektől elzárva tartandó! A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin féleségünk. Jelentős antioxidáns hatással bír. A szervezeten belül nagyon sok biokémiai, élettani folyamatban vesz részt, ezért nélkülözhetetlen. Esszenciális vitaminok sorába tartozik, mert szervezetünk nem képes az előállítására, így mindenféleképpen külső bevitelre szorulunk belőle. Számtalan pozitív tulajdonsága közül érdemes kiemelni, hogy mind a fizikai, mind a szellemi fáradság, kifáradás ellen nyújt védelmet szervezetünknek. Különösen fontos ez a védelem a gyermekek esetében. A vas szervezetünk számára nélkülözhetetlen, létfontosságú elem. Elsődleges szerepet játszik a vörösvértestek képződésénél, a vörösvérsejteket alkotó hemoglobin molekula felépítésében, amely a szervezetünkben az oxigén szállításáért felelős. Az optimális oxigén szint biztosítja többek között a megfelelő szellemi és fizikai teljesítményünket is. Gyermekeink szellemi, fizikai fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van. A cékla egészségre gyakorolt hatása igen régóta ismert. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti. Magas kálium és magnézium tartalma miatt hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez. A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét. A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását. A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri, segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését. A cékla három Ź az emésztőrendszerünk számára is fontos Ź hatóanyagot tartalmaz: betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja. Kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését. Betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. A feketeribizli hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin(rutin) alkotják. Élettani hatásai közül ismert, hogy a könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. A C- és P-vitamin a cukrokkal együtt javítja a máj, az anyagcsere, az izmok és a központi idegrendszer működését, csökkenti a stresszt. Az antocián növényi festékanyagai frissítő hatásúak, egyben anti-oxidáns hatásuk is jelentős. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.