Zsázsacsíra (Lepidium)
Enyhíti a lábikra görcsöket, az antioxidánsok A-C, E-vitamin, béta karotin, szelén segítik, erősítik az immunrendszert, olyan anyagok, amelyek más anyagok oxidációját megakadályozzák a szervezetben. Klorofillt tartalmaz, amely a vért tisztítja, újítja. Afrodiziákum, növeli a férfierőt, csökkenti a gyulladásokat.Segít a mellrák és a vastagbélrák megelőzésében. E-vitamin tartalma 1200 mg/kg!
A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik. C-vitamin tartalmuk akár 27-szeresére, karotin tartalmuk 2 órai csírázás után mintegy 200%-kal, B-vitamin tartalmuk 50%-kal, E-vitamin tartalmuk 120%-kal nőhet.
A csíráztatott gabonákban, magokban található dimetoxi, benzokinon és hidrokinon az aszkorbinsavval nagyon nagy hatással tudnak lenni a gyenge szervezetre, segítik a megerősödését. A biocsírák salaktalanítják a szervezetet, különösen lábadozás idején segítenek regeneráló hatásukkal.
A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak mint a hús, de nem hizlalnak (azonnali energiát adnak, hiszen "élő ételek"), mert nincs bennük zsír, koleszterin, hormon és antibiotikum, és 100%-ban emészthetőek. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket. Ma amit enni tudunk, nagyon egyszerű.
Nyers ételt enni abban a formában, ahogy a természetben található. A nagy civilizáció bölcsei évezredeken át hittek a csírák gyógyító és egészségmegtartó hatásában!