A húsvéti torma nagyon egészséges

A legfontosabb, hogy elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést és a méregtelenítést. 

A tormában az a jó, hogy veszettül képes csípni, az ember arca összeszorul, megindul a könnye és az orra, de nem szenved sokáig, mint az erős paprikától. Néhány komolyabb lélegzetvétel, és megtisztuló légutakkal már túl is vagyunk rajt. 

No, persze nem ez a legnagyobb előnye, hanem hogy nagyon finom, kiváló kiegészítője salátáknak, húsételeknek, húsvétkor pedig az asztal legfontosabb mellékszereplője. És kifejezetten egészséges, már az is erre utal, hogy eredetileg gyógynövényként termesztették, a Don és a Volga vidéki őshazájában az életerő jelképe. 

Hatásai sokrétűek:

  • erős vírus- és baktériumölő hatással bír;
  • gazdag C-vitaminban;
  • káliumot tartalmaz, ami serkenti a vese működését;
  • illóolajának köszönhetően tisztítja a légutakat;
  • glukozinolát-tartalma segíti a májat a szervezet méregtelenítésében.
  • erősíti az immunrendszert;
  • tisztítja a bélcsatornát, kiűzi a bélférgeket;
  • étvágygerjesztő hatással bír. 

Erős illata és íze némelyeket visszariaszthat, ők majonézzel, ecettel, tejszínnel keverve fogyaszthatják.