A húsvéti torma nagyon egészséges
A legfontosabb, hogy elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést és a méregtelenítést.
A tormában az a jó, hogy veszettül képes csípni, az ember arca összeszorul, megindul a könnye és az orra, de nem szenved sokáig, mint az erős paprikától. Néhány komolyabb lélegzetvétel, és megtisztuló légutakkal már túl is vagyunk rajt.
No, persze nem ez a legnagyobb előnye, hanem hogy nagyon finom, kiváló kiegészítője salátáknak, húsételeknek, húsvétkor pedig az asztal legfontosabb mellékszereplője. És kifejezetten egészséges, már az is erre utal, hogy eredetileg gyógynövényként termesztették, a Don és a Volga vidéki őshazájában az életerő jelképe.
Hatásai sokrétűek:
- erős vírus- és baktériumölő hatással bír;
- gazdag C-vitaminban;
- káliumot tartalmaz, ami serkenti a vese működését;
- illóolajának köszönhetően tisztítja a légutakat;
- glukozinolát-tartalma segíti a májat a szervezet méregtelenítésében.
- erősíti az immunrendszert;
- tisztítja a bélcsatornát, kiűzi a bélférgeket;
- étvágygerjesztő hatással bír.
Erős illata és íze némelyeket visszariaszthat, ők majonézzel, ecettel, tejszínnel keverve fogyaszthatják.