A répát jobb meginni

A sárgarépa számunkra legértékesebb összetevője a béta-karotin, amelyet szervezetünk a zöldség préselt levéből sokkal hatékonyabban hasznosít, mintha elrágcsálnánk egy répát. Kamarás Iván is ezen a véleményen van.

A béta-karotin egy részről jelentős antioxidáns, segít megelőzni a rákos megbetegedéseket azzal, hogy véd a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Másrészt szervezetünk e vegyületből állítja elő az A-vitamint, ami az immunrendszer támogatása és a szem egészsége szempontjából fontos. Azért is fontos, hogy megfelelő béta-karotint vigyünk a szervezetünkbe, mert nem lehet túladagolni, míg a "kész A-vitamin" esetében ez a veszély nagyon is fennáll.

Ha a biológiai termesztésű répát speciális eljárással, frissen és kíméletesen préselik, az így nyert léből már 100 ml elég a napi béta-karotin szükséglet biztosítására. Emellett a répalé számos értékes ásványi anyagot, B-komplex, C-, E- és K-vitamint tartalmaz.

Bio sárgarépalével őrzi meg fittségét, és méregteleníti szervezetét évente több alkalommal Kamarás Iván is. Pontosabban a színész Dr. Steinberger ötnapos méregtelenítő programját  alkalmazza. Ennek lényege, hogy kötött sorrendben minden nap más és más zöldség- vagy gyümölcslevet iszunk, ezeket Steinberger egy csomagban biztosítja. Mellette napi öt alkalommal egy-két szelet rozskenyér megengedett, 2-3 liter víz pedig kötelező. Méregtelenít, vitalizál és fogyaszt.

A bio sárgarépalé a program utolsó napjának főszereplője, az előzmények pedig:

- A búzafű a természet egyik legkiválóbb méregtelenítő, immunerősítő és fogyasztó hatású "készítménye". 

- Dr Steinberger zöldséglevekből álló keverékéhez olyan alapanyagokat válogattak össze, amelyek hatékonyan segítik a méregtelenítést, regenerálódást. 

- Az ananász amellett, hogy vitaminbomba, a méregtelenítő és "karcsúsító" kúrák alappillére. 

- A cékla kiemelkedően gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas káliumtartalmának köszönhetően hatékony vízhajtó. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és javítja a közérzetet.