Acerola az erős immunrendszerért

Az acerola kiemelkedő, természetes C-vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, enyhíti a felső-légúti gyulladásokat, gyulladáscsillapító hatású, de a lázat is csillapítja, és visszafogja a hasmenést.

Az acerola cseresznye (vagy csak simán acerola), más néven barbadoszi cseresznye bár piros, bogyós termést hoz, mégis a citrusfélék közé tartozik, Dél-Amerika északi tájain őshonos. A legfőbb előnye óriási C-vitamintartalma, ami többszöröse például a narancsénak. Emellett tartalmaz A-, B1-, B2- és B3-vitamint, vasat, kalciumot és foszfort.

A C-vitamin kiemelkedő antioxidáns hatású, hatástalanítja a sejteket károsító szabadgyököket, és nagyban támogatja az immunrendszert. Ez a vitamin támogatja a kórokozók fizikai elpusztításáért felelős fehérvérsejteket. És nemcsak támogatja, hanem serkenti is a védelmi rendszer működését, illetve a C-vitamin közvetlenül is képes elpusztítani egyes vírusokat és baktériumokat, sikerrel enyhíti a nátha, influenza tüneteit.

Az acerola kiemelkedő, természetes C-vitamintartalmának köszönhetően:

  • erősíti az immunrendszert;
  • enyhíti a felső-légúti gyulladásokat;
  • gyulladáscsillapító hatású.

Ezeken túl enyhíti a hasmenést, lázcsillapító hatású, segíti a betegségek utáni lábadozást.