Bemutatjuk az ön legjobb barátját!

A gyümölcsök közül almából fogy a legtöbb Magyarországon, vagyis szeretjük ezt a gyümölcsöt. És itt az ideje tisztelni is.

Az alma nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, azaz az oxidációs folyamatok semlegesítésében szerepet játszó növényi anyagokat. Főleg a gyümölcs héjában találhatók, ezért érdemes biotermesztésből származó almát vásárolni és hámozás nélkül fogyasztani. A flavonoidok segítenek a rákos megbetegedések megelőzésében, ezen felül erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentők, védik a májat és sikerrel veszik fel a harcot a vírusok és baktériumok ellen.

Az alma tartalmaz C-vitamint, bár nem olyan mennyiségben, mint a télen ugyancsak népszerű citrusfélék, de A-vitaminban és B-komplex vitaminokban is gazdag. Ásványi anyagokból is van benne bőven: a cink, kálium, kalcium, jód, fluor és szelén mind szükséges a szervezet védelmi rendszerének hatékony működéséhez.

Rost- és savtartalmának köszönhetően javítja az anyagcserét, serkenti a bélmozgást, segíti az emésztést. Székrekedésre és hasmenésre is egyaránt hatásos, a rákkeltő anyagok megkötésével a bélben csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A vékonybélben csökkenti a cukor felszívódását, ami cukorbetegség esetén hasznos tulajdonság, de hatásos a koleszterin ellen vívott harcban is.