Ez a gyümölcs égeti a zsírt

Nemcsak nem hizlal, de hozzájárul a zsír elégetéséhez, miközben tisztít, méregtelenít, segíti az emésztést. Az ananász jótékonyan hat a szív- és érrendszer, a bőr és az emésztőrendszer egészségéhez.

A Dél-Amerikában őshonos ananászt Kolumbusz Kristóf révén ismertették meg az európaiak, és bár továbbra is trópusi éghajlat szükséges a termesztéséhez, mára az egész világon elterjedt a fogyasztása. A lédús, zamatos gyümölcs hazánkban is elérhető nemcsak konzerv, hanem friss formájában is, amely különösen egészséges, bőségesen tartalmaz A-, B-, C-vitamint, valamint foszfort, jódot, mangánt, kalciumot, káliumot, illetve bromelin enzimet, amely a legösszetettebb fehérjéket is könnyen emészthetővé teszi.

Az ananász kifejezetten ajánlott fogyókúrákhoz, egyrészt azért, mert 90 százaléka víz, 100 grammja pedig mintegy 50 kalóriát tartalmaz. Másrészt laktató, miközben nemcsak nem hizlal, hanem a már említett bromelin segíti a zsír égetését, magyarán hozzájárul a fogyáshoz. És ez csak a gyümölcs egyik oldala, az ananász:

  • erősíti az immunrendszert;
  • javítja az emésztést;
  • méregteleníti és tisztítja a szervezetet.
  • gazdag növényi rostokban;
  • enyhíti a gyomorégést, a puffadást;
  • remek antioxidáns hatású;
  • enyhíti az ízületi gyulladást;
  • csökkenti a vérnyomást;
  • támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését;
  • lassítja a bőr öregedését, segít a narancsbőr megelőzésében és kezelésében.

A leghatékonyabb, vagyis a legértékesebb beltartalommal a friss gyümölcs rendelkezik, a legtöbb konzerv hőkezelése során például a bromelin enzim nagy része elbomlik. A friss ananászon túl érdemes lehet az étrend-kiegészítők kínálatában is körülnézni, ezek a termékek eredeti állapotban, sokszor koncentráltan tartalmazzák a gyümölcs értékes anyagait.