Ezernyi helyen segít az uborka

Hozzájárul a jó emésztéshez, a fogyáshoz, méregtelenít, erősíti a hajat, a körmöket, vízhajtó hatású és segít egyes bőrproblémák kezelésében.

Az uborka a tökfélék családjába tartozó növény, számos módon fogyasztható. A lédús uborka 90 százaléka víz, egy közepes méretű termés elfogyasztása olyan, mintha meginnánk egy pohár vizet, sőt vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően annál sokkal értékesebb. Megtaláljuk benne az összes B-vitamint, emellett C-vitamint, A-elővitamint és E-vitamint, míg az ásványi anyagok közül elsősorban káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat.

Kevés kalóriát tartalmaz, viszont magas a rosttartalma, így fogyókúrák kiváló kísérője, vagyis hozzájárul az egészséges fogyáshoz, miközben segíti az emésztést. Az uborka értékes beltartalmának köszönhetően:

  • hidratálja a szervezetet;
  • segíti a fogyást;
  • kedvezően hat a gyomor működésére;
  • méregtelenít;
  • segít a koleszterin, a vérnyomás és a vércukor szinten tartásában;
  • erősíti a hajat, a körmöket;
  • erősíti az ízületeket;
  • vízhajtó hatású;
  • hozzájárul a vesék egészséges működéséhez.

Az uborka bőrpuhító hatású, lemosóként vagy maszkként alkalmazva hozzájárul a hámlás, pirosodás, viszketés kezelésében. Fiatalítja a bőrt, uborkaszeletekkel a leégett bőr panaszai is enyhíthetők.