Ezért becsülje meg a meggyet
A hétköznapi gyümölcs nagyon értékes: javítja a szívműködést, kiváló antioxidáns, A- és C-vitaminban gazdag, segíti a fogyást. És télen sem kell nélkülözni.
A meggy gazdag magnéziumban, káliumban és kalciumban, ennek köszönhetően serkeni a szív működését, erősíti a szívizmokat. Elősegíti a szabályos szívverést, jótékonyan hat a vérnyomásra. Tisztítja a vért, élénkíti a vese működését. A gyümölcs piros színe arról árulkodik, hogy gazdag természetes antioxidánsban, amely megvédi sejtjeinket a szabadgyökök károsító hatásától, így segít megelőzni a daganatos megbetegedéseket.
Az A-vitamin regenerálja a légzőszervek nyálkahártyáit, megkönnyíti a légzést, ami meghűlés, légzőszervi betegségek esetében áldásos. Természetes gyulladáscsökkentő, segíti az izmok regenerálódását, és mivel az összes B-vitamin megtalálható a meggyben, kiegyensúlyozottá teszi az emésztést és jótékonyan hat az idegekre.
A meggy képes megszüntetni a székrekedést és kiváló méregtelenítő: tisztítja a beleket, rosttartalma pedig biztosítja, hogy a felhalmozódott salakanyag elhagyja a szervezetet. Nem véletlen, hogy méregtelenítő kúrák gyakori rézvevője a meggylé. Ezen tulajdonsága okán remek fogyókúrát segítő gyümölcsként tartják számon.
Most van a szezonja, bárhol hozzájuthatunk a friss gyümölcshöz. Ám később sem kell jótékony hatásait nélkülöznünk, hiszen meggylevek, befőttek, aszalt gyümölcs formájában bármikor hozzáférhetünk. Arra azonban figyeljünk, hogy lehetőleg bio-t vásároljunk, de legalábbis olyan terméket, amelynek feldolgozása során is figyelmet fordítottak a természetes hatóanyagok megőrzésére.