Ezért egészséges az avokádó
Védi a szív- és érrendszert, támogatja az immunműködést, remek antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és segíti a fogyást.
Az avokádó a babérfélék családjába tartozó, 10-20 méteresre megnövő örökzöld fa, eredeti hazája Közép-Amerika, de ma már a világ minden trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékén fogyasztják. Az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag meghódította a konyhákat, körte alakú, zsíros, zöld gyümölcséből kiváló krém készíthető.
Az érett avokádó rendkívül gazdag a szervezetünk számára fontos tápanyagokban, 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Tartalmaz C-vitamint, jelentős mennyiségű B5- és B6-vitamint, K- és E-vitamint és káliumot. Gazdag telítetlen zsírokban, kiváló rostforrás és antioxidáns. Az avokádó:
- csökkenti a koleszterin szintjét, védi a szív- és érrendszert;
- gyulladáscsökkentő;
- támogatja az immunrendszer működését;
- kiváló antioxidáns;
- hozzájárul a szem egészségéhez;
- táplálja a bőrt;
- rosttartalma segíti a fogyást.
Az avokádó az egyik legzsírosabb növényi táplálék, de ezek döntő többsége egyszeresen telítetlen olajsav, ami hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez. Emellett jelentősen megnöveli a zsírban oldódó vitaminok és antioxidánsok felszívódását.