Ezért egészséges az avokádó

Védi a szív- és érrendszert, támogatja az immunműködést, remek antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és segíti a fogyást.

Az avokádó a babérfélék családjába tartozó, 10-20 méteresre megnövő örökzöld fa, eredeti hazája Közép-Amerika, de ma már a világ minden trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékén fogyasztják. Az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag meghódította a konyhákat, körte alakú, zsíros, zöld gyümölcséből kiváló krém készíthető.

Az érett avokádó rendkívül gazdag a szervezetünk számára fontos tápanyagokban, 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Tartalmaz C-vitamint, jelentős mennyiségű B5- és B6-vitamint, K- és E-vitamint és káliumot. Gazdag telítetlen zsírokban, kiváló rostforrás és antioxidáns. Az avokádó:

  • csökkenti a koleszterin szintjét, védi a szív- és érrendszert;
  • gyulladáscsökkentő;
  • támogatja az immunrendszer működését;
  • kiváló antioxidáns;
  • hozzájárul a szem egészségéhez;
  • táplálja a bőrt;
  • rosttartalma segíti a fogyást.

Az avokádó az egyik legzsírosabb növényi táplálék, de ezek döntő többsége egyszeresen telítetlen olajsav, ami hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez. Emellett jelentősen megnöveli a zsírban oldódó vitaminok és antioxidánsok felszívódását.

Kapcsolodó termékek
 2 572 Ft
2289 Ft
 Egységár: 45,77 Ft
1-2
nap
Kosárba
 2 209 Ft
1966 Ft
 Egységár: 19,66 Ft
1-2
nap
Kosárba