Ezért egyen minél több körtét
A körte rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Jótékonyan hat az emésztőrendszerre, köszvényre, reumára és az idegrendszerre. Fogyókúra idején kifejezetten ajánlott.
A körte a rózsafélék családjába tartozó növénynemzetség, körülbelül 30 főbb faja, nagyobb alfaja és hibridje létezik, az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. A körte nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és rezet, illetve rendkívül gazdag olyan antioxidáns anyagokban, amelyek erősítik az immunrendszert. Minél érettebb a gyümölcs, annál több antioxidánst remélhetünk tőle.
Kiváló természetes forrása a cinknek, kalciumnak, káliumnak, magnéziumnak és vasnak, a vitaminok közül pedig a C mellett az A-, B1-, B2-vitaminokat érdemel említést, és meglehetősen gazdag élelmi rostokban. A körte fogyasztása:
- támogatja az immunredszert;
- segíti az emésztést;
- szabályozza a bélműködést;
- enyhíti az emésztőcsatorna gyulladásait;
- jótékony hatással bír a köszvényre és a reumára;
- segít megelőzni az erek elmeszesedését;
- jótékonyan hat az idegrendszerre.
Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a körte kifejezetten előnyös fogyókúrák támogatására, és kisbabák számára ajánlott első gyümölcs, mert ritkán vált ki allergiás reakciót.
nap Kosárba