Ezért fogyasszon sok gránátalmát

Erős antioxidáns hatással bír a gránátalma, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, védi a sejteket a károsodástól, de jótékonyan hat a memóriára, segíthet ízületi gyulladás és ízületi fájdalmak esetén. Antibakteriális és gombaellenes hatású.

A gránátalma egy maximum öt méteresre növő cserje, eredetileg Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsiában honos, de mára a Mediterráneumban és Dél-Amerikában is megtalálható. Évezredek óta használják élelmiszerként és gyógynövényként, manapság szuperélelmiszerként tartják számon, hatóanyagai több betegség és állapot kezelésére alkalmassá teszik. Bőségesen tartalmaz káliumot, kalciumot, vasat, illetve A-, C-, és E-vitamint.

És amiben mondhatni verhetetlen: a gránátalmalé háromszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint például a zöld tea vagy a vörösbor. A gránátalma tehát:

  • gyulladáscsökkentő hatású;
  • hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez;
  • segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket;
  • védi a sejteket a károsodástól;
  • csökkentheti a vérnyomást;
  • segíthet ízületi gyulladás és ízületi fájdalmak esetén.

Mindezek mellett a gyümölcs pozitívan hathat a memóriára, antibakteriális és gombaellenes hatásánál fogva védelmet nyújthat a fertőzések és a szájüreg gyulladásai ellen. És miért gránátalma? Mert a fán hagyott gyümölcs ha túlérik, egyszerűen szétrobban, messzire szórva jelentős mennyiségű magját.