Ezért varázslatos a goji bogyó

Remek immunerősítő, antioxidáns, védi a szív- és érrendszert, segíti a máj működését, fokozza az általános fizikai és szellemi állapotot: tisztít, táplál és erősít.

A goji bogyó eredetileg Kínából származik, de gyógyhatása miatt ma már a Föld számos, különböző pontján termesztik. A keleti orvoslásban elsősorban egészségmegőrző és vágyserkentő hatása miatt alkalmazták, rendkívüli beltartalma okán azonban számos területen hasznos lehet egészségünk védelmében. Magas a C- és A-vitamin tartalma, sokféle aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz. Komoly előnye, hogy egyes hatóanyagai vízben és zsírban is oldódnak, így értékes bioaktív anyagokat tartalmazó termékek készíthetők belőle.

A teljesség igénye nélkül a goji:

  • erősíti az immunrendszert;
  • erős antioxidáns hatású;
  • védi a szív- és érrendszert;
  • segíti a máj működését;
  • javítja a kognitív képességeket;
  • enyhíti egyes szemproblémákat;
  • fokozza az általános fizikai és szellemi állapotot.

Kimagasló tápanyagtartalmának köszönhetően a gojit nevezhetjük „szuperélelmiszernek”: tisztít, táplál és erősít. A piros bogyók fogyaszthatók nyersen, szárítva, aszalva akár önmagukban, de teába áztatva, müzlihez, turmixokhoz keverve, felhasználásának csak a fantázia szabhat határt. Emellett számos étrend-kiegészítőnek is vagy fő alapanyaga, vagy kiegészítője.