Fogyjon konjackal kellemesen
Van, aki ördögnyelvnek, mások konjacnak ismerik, van belőle kapszula és liszt is. A lényeg, hogy kiválóan csökkenti az éhségérzetet, természetes anyagként segíti a fogyást.
Étrend-kiegészítőkben a növény gumóját használják, témánk szempontjából fő alkotóeleme a glükomannán. Ezek a növény vízben oldódó élelmi rostjai, molekulái pedig képesek saját súlyuk 300 szorosának megfelelő vizet megkötni. Innentől kezdve logikus az egész: a konjac vagy ördögnyelv a gyomorban megszívja magát vízzel, így csökkenti az éhségérzetet.
Ha pedig csökkentjük a táplálékbevitelt anélkül, hogy éhesnek éreznénk magunkat, a kilók szinte észrevétlenül olvadnak le. Segítségével könnyebb elkerülni a jojo-effektust is. A glükomannánból emésztőrendszerünk nem tud kalóriát előállítani, ugyanakkor megköti a koleszterint, a növényi rostok pedig serkentőleg hatnak az emésztésre. Ha előre "kiporciózott" kapszulák mellett dönt az ember, még az adagolással sem kell vesződni.
Ha viszont liszt formájában fogyasztjuk, vagy használjuk, fel ételeinkhez oda kell figyelni, hogy egy alkalommal négy grammnál többet ne vigyünk be a szervezetbe. És főleg ne vegyük a szánkba, hogy majd egy adag vízzel leöblítjük, mert nem biztos, hogy sikerülni fog - fulladást okozhat.
A konyhában sűrítőanyagként helyettesítheti a megszokott alapanyagokat: pudingokhoz, szószokhoz, zselékhez, rántáshoz, habaráshoz használható. Íztelen, szagtalan, szénhidrát- és gluténmentes. Különböző maglisztekhez keverve a hagyományos lisztből készült sütemények, kenyerek állagát lehet elérni.