Így készül az igazi biotermék
A CaliVita kamerák előtt mutatta meg, mik a tiszta kozmetikumok kritériumai az összetevők termesztésétől a csomagolásig.
Viszonylag könnyű meghatározni a bio fogalmát, ha primer élelmiszerekről van szó. A termesztés során kerülik a műtrágyát, hormonokat, antibiotikumokat, a növényvédelem biológiai alapon nyugszik, szóba sem jöhetnek mérgező permetszerek. Az így kifejlődő növények sokkal gazdagabbak vitaminokban és ásványi anyagokban, és nem mérgezik szervezetünket kemikáliákkal.
Jóval nehezebb, ha a biot már egy feldolgozott termékre, például táplálék-kiegészítőre, kozmetikumokra értjük. Itt csupán az első lépés, hogy maga az alapanyag kifogástalan "biominőség" legyen. A feldolgozás minden egyes lépésében biztosítani kell, hogy a termék hasznos, természetes hatóanyagai ne sérüljenek, ne szennyeződjenek kémiai segédanyagokkal. A természetes forrásból származó hatóanyagokat ráadásul szervezetünk könnyebben és nagyobb mértékben tudja beépíteni mesterséges társaiknál.
A CaliVita kisfilmje most ezt a folyamatot mutatja be OrganiCare termékein keresztül a biofarmon és a laboratóriumokban zajló munkafolyamatoktól a csomagolásig.