Már nem rossz ízű, és nagyon hasznos a csukamájolaj
Segíti a gyerekek testi fejlődését, idősebbeknél esetében az ízületek és a csontok egészségét, az agyműködést és a látást támogatja. Segíti a fogyókúrát, a májműködést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. Kapszulába rejtve pedig az ízével sem kell megküzdeni.
Biztos sokak emlékében él még a csukamájolaj, amit a többség torkán úgy erőltetett le az édesanyja vagy a nagyi. Egy gyerek számára keserves volt a rossz íze miatt, bár ismer olyanokat is a fáma, akik kétszer álltak érte sorba – de legalábbis szó nélkül lenyelték. A csukamáj olaj rendkívül előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, és a jó hír: ma már kapszulás kiszerelésben is kapható, nem kell az ízével megküzdeni. Előnyös élettani hatásai miatt viszont nagyon is ajánlott.
Nevével ellentétben nem csukából készül, hanem az olajat a tőkehal és egyes cápafajok májából vonják ki. Gyerekek számára az egészséges sejtosztódást és a megfelelő testi fejlődést segíti a csukamájolaj, idősebbek esetében az ízületek és a csontok egészségét, az agyműködést és a látást támogatja. Összetevői enyhítik a premenstruációs tüneteket, segítik a fogyókúrát, a májműködést, bőrproblémák kezelését. A csukamájolaj erősíti az immunrendszert, csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét, hatékony 1-es típusú cukorbetegség ellen.
Rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint és egyéb anyagot tartalmaz, a legfontosabb ezek közül A- és D-vitamin, illetve Omega-3 zsírsav. A D-vitamin fontos szerepet játszik a fogak és a csontok egészségének megőrzésében, az immunrendszer karban tartásában, és még számtalan módon járul hozzá egészségünk megőrzéséhez. Szervezetünk a Napból érkező sugárzás hatására állítja elő és raktározza, de télen nagyon gyakori a D-vitaminhiány – a csukamájolajat viszont a természetes D-vitaminban leggazdagabb ételek közé sorolják.
Az A-vitamin erősíti a bőrt, az immunrendszert és a látást, továbbá hozzájárul a nyálkahártyák épségéhez – ez a vitamin azonban túladagolható, alkalmazásánál be kell tartani az előírásokat. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a megfelelő koleszterinszint és vérnyomás megőrzését, jó hatással vannak az idegrendszerre. Támogatják a kiegyensúlyozott zsíranyagcserét is, így a testsúly szabályozásában ugyancsak jelentős a szerepük.