Meggy: a fogyókúra segítője
Méregtelenít, segíti a salakanyagok ürülését, de emellett a meggy jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, az emésztésre, az idegekre, és remek természetes gyulladáscsökkentő.
A meggy már az ókortól ismert növény, finnugor eredetű magyar neve azt sugallja, eleink már a honfoglalás előtt ismerhették, a gyümölcs elterjedtségét számos földrajzi elnevezésünk bizonyítja. A világ nagy részén „ipari gyümölcsnek” tekintik, frissen inkább csak Kelet- és Közép-Európában fogyasztjuk. És milyen jól tesszük.
A meggy gazdag B-vitaminokban, C-vitaminban, magnéziumban, káliumban és kalciumban, ennek köszönhetően serkeni a szív működését, erősíti a szívizmokat. Elősegíti a szabályos szívverést, jótékonyan hat a vérnyomásra. Gazdag természetes antioxidánsban, amely megvédi sejtjeinket a szabadgyökök károsító hatásától, és mindemellett remek természetes gyulladáscsökkentő. Mindemellett:
- tisztítja a vért, élénkíti a vese működését;
- segíti az izmok regenerálódását;
- kiegyensúlyozottá teszi az emésztést;
- jótékonyan hat az idegekre;
- megszüntetni a székrekedést.
A meggy kiváló méregtelenítő, tisztítja a beleket, rosttartalma pedig biztosítja, hogy a felhalmozódott salakanyag elhagyja a szervezetet, remek fogyókúrát segítő gyümölcsként tartják számon. Minden zöldség és gyümölcs, így a meggy esetében is igaz, hogy frissen fogyasztva a legértékesebb, ám meggylevek, befőttek, aszalt gyümölcs formájában is bármikor hasznosítható. A lényeg, hogy olyan terméket válasszunk, amelynek feldolgozása során is figyelmet fordítottak a természetes hatóanyagok megőrzésére.