Mi az a fekete fokhagyma és miért előnyös a fogyasztása?
A fekete fokhagymának nincs kellemetlen szaga, íze pedig édes, miközben a „hagyományos” fokhagyma minden értékes tulajdonságát tartalmazza a szív- és érrendszer védelmétől az immunrendszer támogatásáig.
A fekete fokhagyma nem valamilyen egzotikus növény, hanem sima, egyszerű fokhagymából készítik fermentálással. Természetes folyamatról van szó, oxigénszegény környezetben végbemenő erjedésről, amelyet a zöldségek, gyümölcsök felületén jelen lévő baktériumok végeznek. A tartósítás egyik legtermészetesebb formája, főzés és/vagy egyéb anyagok hozzáadása nélkül történik, így – esetünkben – a fokhagyma több értékes anyagot megtart, mint egyéb eljárások után.
A fekete fokhagyma rendelkezik mindazokkal az előnyös élettani hatásokkal, amelyekkel a friss fokhagyma, ám a sokakat taszító erős íz és szagok nélkül. A teljesség igénye nélkül:
- védi a szívet;
- hozzájárul a vérnyomás, a koleszterin- és a vércukorszint csökkentéséhez;
- tisztítja a vért és tágítja az ereket;
- támogatja az immunrendszer működését;
- erős antioxidáns;
- gyulladáscsökkentő hatású;
- védi a májat.
A fekete fokhagyma nemcsak nélkülözi az erős ízt és illatokat, de kifejezetten édeskés ízű, állaga puha, nassolnivalónak is elsőrangú. Aki még így is idegenkedne a fokhagyma közvetlen fogyasztásától, annak étrend-kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre a fekete fokhagyma jótékony hatásaival.