Mi az a fekete fokhagyma és miért előnyös a fogyasztása?

A fekete fokhagymának nincs kellemetlen szaga, íze pedig édes, miközben a „hagyományos” fokhagyma minden értékes tulajdonságát tartalmazza a szív- és érrendszer védelmétől az immunrendszer támogatásáig.

A fekete fokhagyma nem valamilyen egzotikus növény, hanem sima, egyszerű fokhagymából készítik fermentálással. Természetes folyamatról van szó, oxigénszegény környezetben végbemenő erjedésről, amelyet a zöldségek, gyümölcsök felületén jelen lévő baktériumok végeznek. A tartósítás egyik legtermészetesebb formája, főzés és/vagy egyéb anyagok hozzáadása nélkül történik, így – esetünkben – a fokhagyma több értékes anyagot megtart, mint egyéb eljárások után.

A fekete fokhagyma rendelkezik mindazokkal az előnyös élettani hatásokkal, amelyekkel a friss fokhagyma, ám a sokakat taszító erős íz és szagok nélkül. A teljesség igénye nélkül:

  • védi a szívet;
  • hozzájárul a vérnyomás, a koleszterin- és a vércukorszint csökkentéséhez;
  • tisztítja a vért és tágítja az ereket;
  • támogatja az immunrendszer működését;
  • erős antioxidáns;
  • gyulladáscsökkentő hatású;
  • védi a májat.

A fekete fokhagyma nemcsak nélkülözi az erős ízt és illatokat, de kifejezetten édeskés ízű, állaga puha, nassolnivalónak is elsőrangú. Aki még így is idegenkedne a fokhagyma közvetlen fogyasztásától, annak étrend-kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre a fekete fokhagyma jótékony hatásaival.