Miért egyen sok kivit?
A szőrös kis gyümölcs remek immunerősítő, enyhíti a nátha tüneteit, emellett támogatja az emésztést, szabályozza a vérnyomást, védi a szív- és érrendszert, valamint támogatja az emésztést.
A belül zöld, kívül barna és szőrös gyümölcs, a kivi Új-Zélandon kapta ma ismert nevét, mivel „hasonlít” a sziget emblematikus, őshonos madarára, a kivire. Egy Kínában őshonos, bokros kúszónövényről van szó, amelynek számos fajtája és hibridje ismert. Amellett, hogy különleges és kiváló az íze, a kivi gazdag beltartalmának köszönhetően hozzájárul egészségünk megőrzéséhez is – főleg most, a náthás, megfázós, felső-légúti megbetegedések szezonjában.
Találunk benne A-, K- és E-vitamint, jelentős mennyiségben vasat, káliumot, rezet, kolint, magnéziumot és foszfort, de ami most igazán értékessé teszi: rengeteg C-vitamint tartalmaz. A kivi:
- erős antioxidáns hatással bír;
- támogatja az immunrendszer működését;
- enyhíti a megfázásos, meghűléses betegségek tüneteit.
A kiviben sok a tápanyag, de kevés a kalória, magas a rosttartalma, csökkenti az elhízás kockázatát és segítheti a fogyást. Mindemellett:
- támogatja az emésztést;
- segít megakadályozni a székrekedést;
- szabályozza a vérnyomást;
- védi a szív- és érrendszert.