Szedjen bogyót a májára, ismerje meg a gojit
A goji a természet ajándéka a máj egészségének megőrzéséhez, de több más szervre, betegségre is jótékonyan hat.
A máj egy rendkívül fontos szerv, de persze melyik nem az? Ha nem egészséges, nincs zsíremésztés, de a májban dől el az is, hogy fogyunk, vagy hízunk. Hormonokat és enzimeket állít elő, ezzel alapvetően befolyásolja a többi szerv működését. Itt csapódik le minden "méreganyag", amelyet megeszünk, megiszunk, belélegzünk - a máj feladata a méregtelenítés.
Nem nehéz belátni, hogy a máj alulműködése milyen komoly zavarokat okozhat a szervezetben. Ráadásul a jelek sem egyértelműek. Teltségérzet, puffadás, székrekedés, sötét színű vizelet, ingerlékenység, fej- vagy hátfájás esetén például ki gondolná, hogy a májával van baj? Pedig ezek mind-mind arra utalhatnak.
A természet egyik legkiválóbb alkotása a máj védelmére, működésének javítására egy piciny bogyó, a goji. De valójában többfunkciós. Védi a szívet, erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a daganatos betegségeket, javítja a memóriát és enyhíti a szemproblémákat. Magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával, antioxidánsokkal és fehérjékkel egyszerre tisztít, táplál és erősít.
A goji tehát a máj karbantartása miatt mindenkinek ajánlott, ám különösen hasznos ülő munkát végzőknek, immunerősítés céljából, szív- és érrendszeri panaszok javítására, valamint daganatos betegeknek.