Tényleg öl a cukor
Nagyon sokat eszünk belőle, és igen, nem túlzás: a cukor tönkretesz.
A csapból is az folyik, hogy sok cukrot eszünk, és nem kellene. Állítólag napi 22 teáskanálnyit, ami tényleg nem semmi. A Házi Patika most nagyon logikusan és egyszerűen magyarázta el, mi ezzel a baj.
A cukor formájában érkező többletenergiát szervezetünk zsír formájában raktározza el, és nemcsak egyre kövérebbek leszünk, hanem belső szerveink is elzsírosodnak. A máj is, amitől lassan kialakul a nem alkoholos zsírmájhoz vezethet. Egyes vélemények szerint a cukor miatt nem tudunk megszabadulni a koleszterintől, ezért rakódik le az erek falára.
Minden szem cukor hozzájárul a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, hatására az érfalak elveszítik rugalmasságukat, és megnő a magas vérnyomás esélye.
Aki sok cukrot fogyaszt, annak akár 40 százalékkal is megnő az esélye a depresszióra, ráadásul a cukor miatt egy idő után "nem értesül" a jóllakottságról, így az ember tovább hízik. A véráramban a cukor proteinekhez kapcsolódik olyan káros molekulákat létrehozva, amelyek károsítják a környező szövetek fehérjéit.
Mi hát megoldás? Az édes ízről nyilván senki nem mond le, tehát a cukrot kell kiváltani. Például xilittel. A részletek mellőzésével egy olyan természetes édesítőszerről van szó, ami mentes a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásaitól. Szénhidráttartalma 75, kalóriatartalma pedig 40 százalékkal alacsonyabb, mint a cukoré, és nem emeli meg a vércukor szintjét sem.