Tiszta, mint a forrásvíz, de olcsóbb
Büdös a csapvíz, rossz ízű? Nem bírja a klórt és félő, hogy gyógyszermaradványok, kemikáliák, nehézfémek úsznak a pohárban? Olcsó, megbízható és egyszerű módszert ajánlunk.
Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is jó minőségű, fogyasztható a csapvíz, mondják is gyakran, ez a legolcsóbb és legegészségesebb szomjoltó. Vannak azért az országnak kevésbé szerencsés területei is, de összességében tényleg nagyon jó a helyzet.
Csakhogy a csapvizet klórral tisztítják, a vezetékekből szennyeződések kerülhetnek bele, sokan félnek a nehézfémektől, szerves anyagoktól. Van, hogy szárítja a bőrt, és igen, a klór például semmiképp nem tesz jót. Ezért döntenek sokan az ásványvíz mellett, de még egyszerűbb megoldás a csapvíz szűrése. Az íze selymes és finom, minősége, tisztasága pedig vetekszik az ásványvizekével. A legolcsóbb módszer pedig egy szűrőkancsó beszerzése.
Megéri. Kiszűrik a fizikai szennyeződéseket, megszüntetik a kellemetlen ízeket, illatokat. Nem utolsó sorban lágyítják is a vizet, ami a kávé-, teafőző és a többi, vizet használó háztartási berendezés élettartamának tesz jót. Használatuk pofon egyszerű. A kancsót vízzel töltjük meg, ami a gravitáció segítségével átfolyik a beépített, cserélhető szűrőn, és kész is.
A szűrőkancsók betétje általában aktív szenet tartalmaz, a baktériumok felszaporodása ellen pedig ezüsttel védik a termékeket. Ezen kívül minden gyártó más-más módszerrel próbálja növelni a hatékonyságot, de az alap a szén és az ezüst. Sőt olyan is van, hogy maga a szűrőbetét adagol értékes ásványi anyagokat az átfolyó vízhez.
Nem lehet megmondani, hogy melyik szűrőkancsó - vagy inkább mondjuk úgy, melyik szűrőbetétet "használó" kancsó - a legjobb. A lényeg, hogy a betéteket mindig időben cserélje! Ehhez segítségként a legtöbb esetben időtartam és az átfolyatható víz mennyisége is fel van tüntetve a csomagoláson. Ezek átlépése után már nem várhatunk azonos minőséget.