Védi a szívet és megfázás esetén is segít a fokhagyma
A fokhagyma remek immunerősítő, antioxidáns, segít nátha, megfázás esetén, erősíti a szív- és érrendszert, segít megelőzni annak betegségeit. Csökkenti a vérnyomást, fertőtleníti a beleket, erős vírus-, baktérium- és gombaellenes hatású.
A fokhagyma egy Ázsiából származó gyógy- és fűszernövény, különleges íze miatt az egész világon elterjedt. Már az ókorban is használták gyógyításra, a XIX. században pedig tudományosan is kimutatták erős antibakteriális és gombaellenes hatását. Amellett, hogy támogatja az immunrendszert, a fokhagyma komplex összetevőinek köszönhetően számos előnyös tulajdonsággal bír egészségünkre nézve:
- támogatja az immunrendszer működését;
- antioxidáns hatású;
- csökkenti a vérnyomást;
- baktérium, vírus és gombaellenes hatással bír;
- segít megfázás esetén;
- erősíti a szív- és érrendszert, több ilyen betegség kialakulásának esélyét csökkenti;
- erősíti a csontokat;
- védi az agyat;
- jótékonyan hat hajhullás esetén;
- fertőtleníti a beleket;
- segíti az emésztést;
- segíti a máj és az epe működését.
A régiek receptje szerint a mézzel kevert fokhagyma remek immunerősítő: 25 deka mézben keverjünk el 10 gerezd préselt fokhagymát, és naponta fogyasszunk belőle egy evőkanálnyit.