Zselébe sűrítették a franciák titkát!

A vörösbor erős antioxidáns hatása közismert. Aki viszont nem szereti a bort, vagy nincs alkalma minden nap inni, annak bemutatjuk a rezveratrol zselét. Francia paradoxonnak nevezik, hogy a zsíros étrend ellenére a franciák körében viszonylag alacsonyak a szív- és érrendszeri megbetegedések.

A titok nyitja a jelentős borfogyasztás. A bíborkadarka egy borszínezésre használt szőlőfajta, amelyben négyezer féle vegyület található, egészségügyi szempontból fontos antioxidánsok. Ezeket "gyűjti össze" a bíborkadarkából készült zselé, a Bíborka Rezveratrol.

A rezveratrol erős antioxidáns, gátolja a rákos sejtek burjánzását, nagyobb tömegben el is pusztítja azokat. Csökkenti a vérnyomást és megakadályozza a koleszterin lerakódását azzal, hogy tágítja, rugalmassá teszi az ereket. A Bíborka Rezveratrol zselé emellett öt speciális eljárással készült gyógynövény- és gyümölcskoncentrátumot is tartalmaz, amely tovább bővíti jótékony hatását.

Az áfonya jelentősen csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázatát, segít megőrizni az egészséges bőrt. Az apró bogyóra szokás az "öregedésgátló" jelzőt aggatni. A csipkebogyó természetes C-vitaminban a leggazdagabb termés, de található benne A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, az érfalakat, részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában és szilárdítja a kötőszövetet. Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

A feketeribizlit már a középkori kolostorokban is gyógyító hatása miatt kedvelték és alkalmazták: az érett bogyók dúskálnak az antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van bennük. A gránátalma a rák, gyulladásos megbetegedések, szív- és keringési rendellenességekkel szemben fejti ki pozitív hatását. Rendszeresen fogyasztva csökkenti a vérnyomást, gátolja a vérrögképződést, lassítja a rákos sejtek növekedését.

A csicsóka gazdag inulinforrás, különösen ajánlott elhízott embereknek, cukorbetegeknek vagy a bélflóra regenerálásához. Az inulin vízben nem oldódó nagyméretű rost, amelyet csak a vastagbél baktériumflórája képes valamennyire feldolgozni: étvágycsökkentő és hashajtó hatású, de felfúvódást is okozhat.