Spirulina: a szuperélelmiszer alga!
Antioxidáns, méregtelenítő, immunerősítő, fehérje bomba és vitamin-komplex. A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert Spirulina algák élőhelyei a természetes élővizek, de mesterséges körülmények között is termesztik. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikro tápanyagokban: az algák szinte minden vitamint és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak. A Spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez.
Fehérjékben rendkívül gazdag, amelyek mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, (ezeket a szervezetünk nem képes önmagától előállítani). A Spirulina ezen túl számos magasan koncentrált vitamint és ásványt is biztosít számunkra. A növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg. A Spirulinát nagy mennyiségű vitamin és fehérjetartalma teszi népszerűvé a sportolók között. Nagyobb mennyiségű B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej. Jelentős szerepe van az A, a B2-, a B6- és a B9 (folsav) a C-, a D- és az E-vitamin, valamint a kalcium és a vas szervezetbe juttatásában. A Spirulina hatékony méregtelenítő, amely a tenger gyógyító erejét hordozza magában, ezért az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll. Javasolt felhasználás, adagolás Egy adag = 6 g. Javasoljuk, hogy egy púpozott teáskanálnyi (3 gramm) port tegyen vízbe vagy gyümölcslébe, egyszer vagy kétszer naponta. Legjobb, ha étkezés előtt 30 perccel fogyassza. Tárolás: jól zártan, száraz, hűvös helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon. Rendelet: ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott az az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.