Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, Omega-3 forrásként kiválóan használható.
250 ml-es lazacolaj; Dr. Aliment termék a keringés egészségéért.
Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. A lazacolaj gazdag forrása az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (Dokozahexaénsav) nevű Omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához.
Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózist, a stroke és szívinfarktus kockázatát. A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer számára. AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit. Gyulladás csökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is. Tápanyag összetétel 100 ml termékben: Fehérje: 0 g, Szénhidrát: 0 g, Összes zsír: 92 g, ebből telített: 23 g, egyszeresen telítetlen: 23 g, többszörösen telítetlen: 46 g, EPA (Eikozapentaénsav): 18 g, DHA (Dokozahexaénsav): 11 g, EPA + DHA: 29 g, Összes Omega3: 36 g. Energiatartalom: 3404 kJ (828 kcal). A napi étrendben 1-5 ml halolaj rendszeres fogyasztása javasolt. (2x1 teáskanál).