Főkategóriák
Mások ezeket vették
A Stevia természetes édesítő, kalória- és szénhidrátmentes.
Ideális cukorbetegeknek, vérnyomáscsökkentő és antioxidáns hatású, kozmetikai célokra is használható, segíti a bőr regenerációját.
Alkalmazás: Töltsön félig egy teatojást szárított levéllel, majd helyezze forró vízbe. Hagyja benne 10-12 percig (attól függően, hogy mennyire édesen szereti a teát).
Összetevők: Stevia rebaudiana szárított levelei.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 0kJ/0kcal, Zsír: 0g, amelyből telített zsírsavak: 0g, Szénhidrát: 0g, amelyből cukrok: 0g, Fehérje: 0g, Só: 0g.
Mire jó a Stevia? A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek, ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.). A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Emésztés: Teaként fogyasztva a sztívia hatékonyan javíthatja az emésztést, és hasfájás esetén is segítséget nyújthat.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás: A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások: A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek: Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Hatóanyagok: Egyéb információk: Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.
Alkalmazás: Töltsön félig egy teatojást szárított levéllel, majd helyezze forró vízbe. Hagyja benne 10-12 percig (attól függően, hogy mennyire édesen szereti a teát).
Összetevők: Stevia rebaudiana szárított levelei.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 0kJ/0kcal, Zsír: 0g, amelyből telített zsírsavak: 0g, Szénhidrát: 0g, amelyből cukrok: 0g, Fehérje: 0g, Só: 0g.
Mire jó a Stevia? A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek, ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.). A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Emésztés: Teaként fogyasztva a sztívia hatékonyan javíthatja az emésztést, és hasfájás esetén is segítséget nyújthat.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás: A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások: A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek: Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Hatóanyagok: Egyéb információk: Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.
Almitas termékek »