A japán konyha jellegzetes ízesítője, mely szójababból készül. Úgy,hogy rizst, árpát vagy búzát és sót adnak hozzá. Ezt a keveréket évekig erjesztik tölgyfahordókban, ebből lesz a miso pasta, mely egy pikáns, sós ízű pép.
A japánok már régen használják, a belőle készült leves a tradicionális menü része.

Mit tartalmaz? Nagy mennyiségű fehérje mellett tartalmaz még B-12 vitamint és az összes egyéb vitamint amit a szója is tartalmaz.

Lezárva, hűtőben sokáig eltartható. Erősíti a legyengült szervezetet, betegek is fogyaszthatják. A vegetáriánus és makrobiotikus konyha rendszeresen használja.

Mi készüljön belőle? Ez a paszta alkalmas levesek készítéséhez, de ízesíthetünk vele salátaönteteket, szószokat, pácokat is. Kiváló például csirke vagy hal pácolásához.

Összetevők: szójabab, víz, rizs, só, borecet (3% V/V), ízfokozó (E621), színezék (E101).
Ázsia termékek »