A homoktövis korunk egyik legértékesebb gyógynövénye. A hús-héj őrlemény (homoktövis liszt) a homoktövisbogyó préselése után visszamaradt igen értékes gyümölcs hús, rost és héj kíméletes szárításával, majd porításával készül.
Felhasználhatjuk gyümölcsös desszertek, smoothie-k, sorbet-ek, joghurtos reggelik, magkeverékek, müzlik, kásák ízesítéséhez. Kiváló reformkonyhai alapanyag, sütemények készítésekor is tökéletes kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek és a lisztmentes termékeknek egyaránt kellemes savanykás ízt kölcsönözve.

Kifejezetten magas rosttartalma miatt népszerű diétázók, vegetáriánusok körében. A homoktövis bogyó hús-héj őrlemény gazdag beltartalommal rendelkezik. Vitaminok, amino,-és szerves savak, ásványi anyagok, nyomelemek és egyéb a szervezet számára értékes hatóanyagok természetes forrása. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói tapasztalat igazolja.

Az őrleményt ajánlott száraz, hűvös helyen, jól visszazárva tárolni.
Biofrutti termékek »

Címkék:

biofrutti