Bio gyapjas tintagomba őrlemény, mely a cukorbetegek diétájának szerves része lehet.
A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény.

Tápérték 100g termékben: Energia 582KJ/137Kcal, Zsír: 0,8g (amelyből telített zsírsavak: 0,2g), Szénhidrát: 12,2g (amelyből cukrok: 1,2g), Fehérje: 20,3g; Só: 0,2g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Javasolt fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2g) ételhez, italhoz keverve, egyéni szükséglet figyelembevételével. Érdemes kisebb mennyiséggel kezdeni (fél mokkáskanálnyi) és szükség esetén fokozatosan emelni a javasolt max. mennyiségig.

Forrázatot készíthetünk belőle: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk. Hatását fokozhatjuk zöld tea és fahéj hozzáadásával.

Fogyasztása étkezések után javasolt. Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával.

Származás: EU-ban termesztett és szárított gombaőrlemény.

Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt! A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!
Biogomba termékek »